Bahan-bahan
- Beberapa hiris daging
- 1 ulas besar bawang merah (di hiris)
- 1/2 biji bawang besar (di hiris)
- Sedikit cili merah (di hris nipis)
- Beberapa hiris kacang panjang (ikut suka nak byk mana)
- Garam,aji dan sedikit kunyit serbuk
Cara-cara
- Di dalam kuali yang panas, tanpa minyak masukkan daging dan biar sehingga air daging kering.
- Setelah air daging kering, masukkan 3 sudu makan minyak dan bawang merah. Gaul kan daging.
- Perasakan dengan garam dan aji. Masukkan sikit serbuk kunyit.
- Masukkan cili merah, kacang panjang dan bawang besar.
- Masak sehingga bawang besar nampak layu. TIPS: Jangan masak daging lama sgt sbb nnt daging jd tlalu kering. Masak menggunakan api yang besar.
Sheila xske bau kunyit kuat sgt so letak sikit je kunyit sbb tu xnampak kuning sgt daging ni. Siapp!
0 comments:
Post a Comment